Održana radionica stripa za decu predškolskog i školskog uzrasta

24/05/2019

U okviru Dana američke kulture u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada u petak 24. maja održana je radionica stripa za decu predškolskog i školskog uzrasta nižih razreda. O radionici su govorili: Dalibor Rožić, član Gradskog veća za kulturu, Majkl Bruk, ataše za kulturu ambasade SAD u Beogradu i Mladen Mutavdžić, strip-umetnik, ilustrator knjiga za decu i voditelj radionice.

 U ime domaćina, atašea Majkla Bruka primila je Sunčica Marković, pomoćnik direktora KCNS.

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić rekao je da već treću godinu zaredom Novi Sad, u saradnji sa ambasadom SAD, organizuje Dane američke kulture.

   – Ovo je samo jedan u nizu tih programa. Na ovaj način razvijamo i koncept diplomatije, što se pokazalo kao primer dobre prakse. Programi su tako koncipirani da su namenjeni svim ciljnim grupama. Pozivam građane da prisustvuju raznovrsnim programima koji će se dešavati narednih dana – rekao je Rožić.

Ataše američke ambasade Majkl Bruk izrazio je zadovoljstvo što je u prilici da poseti Novi Sad i zahvalio se gradskim vlastima na organizaciji ove manifestacije.

– Mislim da je ova radionica dobar način da deca iskažu svoje misli i osećanja. Kao dete, voleo sam stripove. Svako jutro sam uzimao novine, samo da bi pročitao stripove – rekao je Bruk.

Mladen Mutavdžić, strip-umetnik, ilustrator knjiga za decu i voditelj radionice, rekao je da je strip pomalo zastareo medij, te da pokušava da decu uvede u svet crtanja priča i da ih zainteresuje za crtanje i čitanje stripova.

    Okupljeni mališani iskazali su veliku ljubopitljivost za stripove.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja