Одржана радионица стрипа за децу предшколског и школског узраста

24/05/2019

У оквиру Дана америчке културе у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада у петак 24. маја одржана је радионица стрипа за децу предшколског и школског узраста нижих разреда. О радионици су говорили: Далибор Рожић, члан Градског већа за културу, Мајкл Брук, аташе за културу амбасаде САД у Београду и Младен Мутавџић, стрип-уметник, илустратор књига за децу и водитељ радионице.

 У име домаћина, аташеа Мајкла Брука примила је Сунчица Марковић, помоћник директора КЦНС.

Члан Градског већа за културу Далибор Рожић рекао је да већ трећу годину заредом Нови Сад, у сарадњи са амбасадом САД, организује Дане америчке културе.

   – Ово је само један у низу тих програма. На овај начин развијамо и концепт дипломатије, што се показало као пример добре праксе. Програми су тако конципирани да су намењени свим циљним групама. Позивам грађане да присуствују разноврсним програмима који ће се дешавати наредних дана – рекао је Рожић.

Аташе америчке амбасаде Мајкл Брук изразио је задовољство што је у прилици да посети Нови Сад и захвалио се градским властима на организацији ове манифестације.

– Мислим да је ова радионица добар начин да деца искажу своје мисли и осећања. Као дете, волео сам стрипове. Свако јутро сам узимао новине, само да би прочитао стрипове – рекао је Брук.

Младен Мутавџић, стрип-уметник, илустратор књига за децу и водитељ радионице, рекао је да је стрип помало застарео медиј, те да покушава да децу уведе у свет цртања прича и да их заинтересује за цртање и читање стрипова.

    Окупљени малишани исказали су велику љубопитљивост за стрипове.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања