Одржана промоција књиге Селимира Радуловића пред пуном Трибином младих

21/02/2017

У Клубу „Трбина младих“ Културног центра Новог Сада, 21. фебруара одржана је промоција књиге „Сенка осмог еона“ Селимира Радуловића. Осим аутора, на промоцији књиге говорили су: Његово преосвештенство епископ бачки Иринеј, Иван Негришорац – књижевник и Јован Пејчић – књижевни критичар.

Промоцију књиге господин Радуловић почео је читањем једног дела из Књиге интервијуа која је завршена пре неколико дана.

-Већ у септембру и октобру 1973. године открио сам једно занимљиво место у суседству Филозофског факултета, култну „Трибину младих“ у Католичкој порти број 5. Почео сам да посећујем књижевне вечери два пута седмично и после два три месеца донео сам одлуку да се посветим факултету и литератури – испричао је Радуловић о једном сегменту свог живота и додао да је то трен спознаје који је доживео у овој кући.
– Ако схватимо да све што у животу покушавамо да радимо, а да је у служби и у знаку лепог, доброг и истинитог онда то све јесте поезија. Са задовољством сам прочитао ову књигу стихова Селимира Радуловића, као и предходне књиге нашег песника – рекао је Његово преосвештенство, епископ бачки Иринеј у свом обраћању публици.

Књижевни критичар Јован Пејчић и Иван Негришорац, књижевник сложили су се да је књига „Сенка осмог еона“ дело које вреди прочитати и оценили га као веома позитивно и пре свега поучно.
Књига песама „Сенка осмог еона“ коју је објавио Културни центар Новог Сада, једна је од осам песничких књига Селимира Радуловића, директора Библиотеке Матице српске и добитника бројних књижевних награда.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања