Одржана промоција књиге песама „Ковачица река“ Светозара Савковића

31/10/2019

У четвртак 31. октобра у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада, одржана је промоција књиге песама „Ковачица река“ Светозара Савковића. О књизи су, поред аутора, говорили Мирјана Штефаницки Антонић, песникиња и књижевни критичар и Рале Нишавић, уредник и власник издавачке куће „Бистрица“. Модератор трибине био је Стеван Бабић.

Аутор је промоцију започео изражавањем захвалности Културном центру Новог Сада на гостопримству и публици на присуству, а затим је прочитао неколико својих песама из књиге „Ковачица река“.

Уредник Рале Нишавић оценио је да песничка књига „Ковачица река“ нуди више опсега посматрања поезије, јер је Савковић песник који завређује пажњу.

У својој књизи поезије о Ковачици реци, Савковић заправо открива своју суштину поетског казивања, а то је казивање из завичајног угла – казао је Нишавић.

Мирјана Штефаницки Антонић прочитала је своју рецензију „Песника време не штеди“ посвећену Савковићевој књизи. Она је аутора окарактерисала као писца који „песме сажима уз сву космичку правду и неправду песнички распојасаним водотоком, реком Ковачицом подно планине Љубић“.

Затим у равници, у Панонији, свом другом топонимском одредишту у којем бивствује и стихује, промишља о мерљивим и немерљивим силама Васељене – рекла је између осталог Штефаницки Антонић.

Светозар Савковић је промоцију завршио читањем својих стихова, пропраћен топлим аплаузима. Рођен је 1955. године у Кремни код бањалучког Прњавора у којем завршава средњу школу. У Новом Саду завршава студије технике. Објављује поезију и прозу у бројним часописима за књижевност и уметност на простору Југославије.

Објавио је дела: Топлији део небаДа се живида се трајеШумске сестреПутем до звездаРастојања или дисхармонија опаког, Необичне приче“ и Незгодна деца.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања