Одржана промоција књиге Ожиљци живота Вука Драшковића

08/10/2022
  • У клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада одржана је промоција књиге Ожиљци живота Вука Драшковића. На промоцији је, поред аутора, говорио писац и политичар Ненад Чанак и адвокат Милан Ђукић, а одломке из књиге читала је глумица Соња Дамјановић.

Ожиљци живота доносе потресно сведочење не само о ауторовом турбулентном животу, него и о многим другим кључним личностима које су стварале савремену историју Србије, с упечатљивим нагласком на збивања деведесетих година прошлог века.
Ова књига представља подсећање и тестамент некога ко је историји сведочио и историју стварао. Топлина којом она зрачи данас је безмало заборављена. Драшковић пише надахнут патриотизмом и о албанској голготи, и о Југовићима, али је његов говор апсолутно лишен патетике – рекао је Ненад Чанак.

Аутобиографске странице Вука Драшковића сажимају бурне деценије од деведесетих наовамо.
Пишући Ожиљке живота уверио сам се у то да је најтеже памтити зло, а деведесете су зло ког сам се у књизи највише сећао и које највише боли. Када сам формирао СПО сударио сам се са злом и зло се сударило са мном. То су те деведесете… – нагласио је Вук Драшковић, говорећи о мотивима који су га потакли да напише аутобиографски роман за који каже да је апсолутно лишен фикције, да доноси голу истину пред којом ће млађи нараштаји засигурно бити затечени у невереци да се тако нешто заиста десило на овим просторима.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања