ВЕЧЕ ПЕКИНШКЕ ПАТКЕ У КЦНС ПРЕД ПУНОМ ТРИБИНОМ МЛАДИХ!

26/09/2022

У клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада одржана је промоција књиге Човек патка. Књига доноси нови поглед на „време које се, из ове перспективе, може окарактерисати најпре као безбрижно и плодно, време једнаких могућности за све који су желели нешто да ураде и да се остваре – време када се знање ценило, искуство награђивало, а непослушност кажњавала“, истиче приређивач књиге Мирјана Ковачевић.

На промоцији су говорили Витомир Симурдић – музички уредник Радио Новог Сада и бивши руководилац Музичке продукције, Синиша Рељин – редитељ који је снимао чувени концерт у излогу „Норка“, Сретен Ковачевић – оснивач и гитариста бенда и Ласло Пихлер Цила – бубњар Пакиншке патке. Разговор је модерирала је Милица Ракановић, а вече је употпунио наступ новосадског гудачког квартета ТАЈЈ који је извео две чувене нумере Пекиншке патке у аранжманима композитора Љубомира Милановића писаним за класичну музику.
– Свако сећање је крхко и опасно је ослањати се на њега. Због тога је ова књига нарочито значајна јер представља траг и неизбрисиву успомену на једно време које Пекиншка патка свакако обележила – истакао је Витомир Симурдић, чији уводни текст отвара књигу Човек патка.
Објављивање књиге помогла је Управа за културу Града Новог Сада, а издавач је „Multimedia books“ из Београда.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања