Одржана промоција књиге Ненада Гугла „Живео сам хиљаду година“ у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада

19/09/2023

У клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада одржана је промоција књиге „Живео сам хиљаду година” аутора Ненада Гугла. Поред аутора, на промоцији је говорио и професор књижевности Милорад Дашић.
На почетку промоције многобројној публици обратила се заменица директора Сунчица Марковић и исказала велико задовољство што имамо прилику да будемо домаћини афирмисаном аутору као што је Ненад Гугл.

Следећи се обратио Милорад Дашић – професор књижевности и језика – који је подсетио публику да се пред њима налази трећи роман Ненада Гугла који представља завршетак трилогије која је почела романом Умро сам у петак. Романом Живео сам хиљаду година завршава се прича о Петровићима чију историју пратимо кроз читаву трилогију. Професор Дашић апелују на читаоце да овим романом на неки начин успоре, направе паузу и окрену се у назад, ка прецима чији је мотив врло јасно осликан у овом роману.
Напослетку, публику је поздравио аутор и указао на чињеницу да је ово четврта промоција романа Живео сам хиљаду година, после Зрењанина, Београда и Херцег Новог на ред је дошао и Нови Сад. Аутор је исказао велико задовољство што је гост КЦНС где има прилику да представи свој роман који би жанровски ословио као трилер. Књига говори о дилемама, странпутицама и раскрсницама кроз које пролази главни јунак. У роману је посебно наглашена прича о прецима и догађајима који остављају свој траг на оно што ће се тек одиграти. Роман има неколико наративних поља, временских димензија – један део радње се одиграва на небу, други на земљи у данашњем времену. Дело представља симбиозу прошлости, садашњости, будућности и вечности као круне времена.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања