Одржана промоција књиге „Добротске пјесмарице“ у оквиру манифестације „Дани Котора у Новом Саду“

19/05/2018

У оквиру манифестације „Дани Котара у Новом Саду“ коју Културни центар Новог Сада организује у сарадњи са Културним центром „Никола Ђурковић“ из Котора одржана је промоција књиге “Добротске пјесмарице” ауторке професорке књижевности и библиотекарке Александре Томовић.  На „Трибини младих“ осим ауторке о књизи говорила је  и др Невена Варница, доцент на Филозофском факултету у Новом Саду.

Уз увoдну реч сараднице Културнг центра Новог Сада за међународну сарадњу Александре Божoвић, ауторка књиге се захвалила новосадском Kултурном центру на гостопримству, додавши да је новонастала сарадња која је овековечена и јучерашњим потписивањем протокола између ове две културне институције веома значајна за представљање како културе ова два града тако и свих оних који дају културни доприност.

Манифестација „Дани Котора у Новом Саду“ почела је јуче концертом сопранисткиње Тамара Рађеновић и корепетиторке Caroline Dowdle, а завршава се сутра, 20. маја, отварањем изложбе „Пола миленијума Которског карневала“  у Клубу „Трибина младих“ са почетком у 20 сати.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања