Održana promocija knjige „Algoritam za upravljanje događajima“

05/03/2020

U četvrtak 5. marta u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada održana je promocija knjige „Algoritam za upravljanje događajima“  Mirjane Kovačević, profesorke Visoke škole za komunikacije u Beogradu i Igora Stamenkovića, profesora Prirodno matematičkog fakulteta.

Pored dvoje koautora, na promociji je govorio Miroslav Vujičić, recenzent i profesor na PMF-u. Moderator je bila Simonida Stanković Karlaš, lektor i sekretar Departmana za geografiju, turizam i ugostiteljstvo PMF-a. Ovaj svojevrsni udžbenik deo je projekta gradske Uprave za kulturu Grada Novog Sada. Namenjen je studentima: PMF-a Univerziteta u Novom Sadu, Univerziteta u Crnoj Gori i Visoke škole za komunikacije u Beogradu.

Po rečima recenzenta Miroslava Vujičića, industrija događaja danas je u eksponencijalnom razvoju.

– Organizovanje  i sprovođenje  jednog događaja obuhvata puno procesa i truda. To je kompleksan i težak posao – kazao je Vujičić, izrazivši nadu da će ovaj udžbenik biti dobar priručnik zainteresovanima za uspešnu realizaciju događaja.

Zahvalivši se Kulturnom centru Novog Sada i direktoru Bojanu Panaotoviću na gostoprimstvu, koautorka  Mirjana Kovačević naglasila je da je 21. vek – vek globalnog projektnog menadžmenta.

– Ne postoji nijedna stvar, bez obzira na to da li je u pitanju nauka ili industrija automobila, koja može da se promoviše, a da se ne organizuje događaj. Posebno kada se to posmatra sa aspekta projektnog menadžmenta i uopšte finansiranja kroz projekte na bilo kom nivou i u bilo kojoj oblasti, događaj je ono sa čime najlakše opravdavate utrošena sredstva za promociju – rekla je autorka.

 Koautor Igor Stamenković istakao je da je kod nas napisano svega nekoliko udžbenika na ovu temu, a da je ovaj udžbenik prvi te vrste na državnom univerzitetu u Novom Sadu.

– Događaji zahtevaju permanenti rad 24 časa. To je proces koji non-stop teče, neizvestan je. Događaja je sve više, pogotovo u eri digitalnog marketinga. Dok koristimo internet ili neku društvenu mrežu „iskaču“ nam stalno informacije  o nekim događajima. Bez ljudi i dobrog timskog rada, ne može se realizovati dobar događaj – zaključio je Stamenković.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja