Одржана промоција књиге „Aлгоритам за управљање догађајима“

05/03/2020

У четвртак 5. марта у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада одржана је промоција књиге „Aлгоритам за управљање догађајима“  Мирјане Ковачевић, професорке Високе школе за комуникације у Београду и Игора Стаменковића, професорa Природно математичког факултета.

Поред двоје коаутора, на промоцији је говорио Мирослав Вујичић, рецензент и професор на ПМФ-у. Модератор је била Симонида Станковић Карлаш, лектор и секретар Департмана за географију, туризам и угоститељство ПМФ-а. Овај својеврсни уџбеник део је пројекта градске Управе за културу Града Новог Сада. Намењен је студентима: ПМФ-а Универзитета у Новом Саду, Универзитета у Црној Гори и Високе школе за комуникације у Београду.

По речима рецензента Мирослава Вујичића, индустрија догађаја данас је у експоненцијалном развоју.

– Организовање  и спровођење  једног догађаја обухвата пуно процеса и труда. То је комплексан и тежак посао – казао је Вујичић, изразивши наду да ће овај уџбеник бити добар приручник заинтересованима за успешну реализацију догађаја.

Захваливши се Културном центру Новог Сада и директору Бојану Панаотовићу на гостопримству, коауторка  Мирјана Ковачевић нагласила је да је 21. век – век глобалног пројектног менаџмента.

– Не постоји ниједна ствар, без обзира на то да ли је у питању наука или индустрија аутомобила, која може да се промовише, а да се не организује догађај. Посебно када се то посматра са аспекта пројектног менаџмента и уопште финансирања кроз пројекте на било ком нивоу и у било којој области, догађај је оно са чиме најлакше оправдавате утрошена средства за промоцију – рекла је ауторка.

 Коаутор Игор Стаменковић истакао је да је код нас написано свега неколико уџбеника на ову тему, а да је овај уџбеник први те врсте на државном универзитету у Новом Саду.

– Догађаји захтевају перманенти рад 24 часа. То је процес који нон-стоп тече, неизвестан је. Догађаја је све више, поготово у ери дигиталног маркетинга. Док користимо интернет или неку друштвену мрежу „искачу“ нам стално информације  о неким догађајима. Без људи и доброг тимског рада, не може се реализовати добар догађај – закључио је Стаменковић.

 

 

 

 

 

 

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања