Održana novembarska NTC radionica u KCNS

30/11/2019

U okviru ovogodišnje saradnje između „Nikola Tesla centra“ (NTC) i Kulturnog centra Novog Sada, u subotu 30. novembra 2019. godine u klubu „Tribina mladih“ KCNS, održana je radionica za decu i roditelje. Voditelj radionice bio je Uroš Petrović, književnik.

Radionica je večeras obuhvatila decu uzrasta od 6 do 12 godina koja su imali priliku da, u prisustvu svojih roditelja, otkriju neke od tajni crtanja.

-Ovo je prilika da deci govorim o važnosti crtanja, da im  pokažem radove i doživljaje ilustratora mojih knjiga. Oni žive u Srbiji, a rade u celom svetu zato što nisu izbegavali časove likovnog – rekao je Petrović.

U sistemu učenja NTC veoma se obraća pažnja na podsticaj roditelja, vaspitača, učitelja i nastavnika da obraćaju pažnju na crtanje, muziku, na pokret i fizičko vaspitanje, jer to su predmeti koji su za formiranje mozga u nekim segmentima čak i važniji od nekih drugih predmeta.

Mališani su, zatim, imali priliku da smišljaju zanimljive zagonetke, a potom su se deca i roditelji takmičili u idejama. U takvim igrama dosadašnja praksa je pokazala da deca imaju dvocifrenu prednost jer su maštovitija i hrabrija od svojih roditelja.

Misija „Nikola Tesla centra“ je da se mališani obrazuju, odrastu i steknu znanje i iskustvo, ali da ne izgube maštu i hrabrost iz detinjstva.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja