Одржана новембарска НТЦ радионица у КЦНС

30/11/2019

У оквиру овогодишње сарадње између „Никола Тесла центра“ (НТЦ) и Културног центра Новог Сада, у суботу 30. новембра 2019. године у клубу „Трибина младих“ КЦНС, одржана је радионица за децу и родитеље. Водитељ радионице био је Урош Петровић, књижевник.

Радионица је вечерас обухватила децу узраста од 6 до 12 година којa су имали прилику да, у присуству својих родитеља, открију неке од тајни цртања.

-Ово је прилика да деци говорим о важности цртања, да им  покажем радове и доживљаје илустратора мојих књига. Они живе у Србији, а раде у целом свету зато што нису избегавали часове ликовног – рекао је Петровић.

У систему учења НТЦ веома се обраћа пажња на подстицај родитеља, васпитача, учитеља и наставника да обраћају пажњу на цртање, музику, на покрет и физичко васпитање, јер то су предмети који су за формирање мозга у неким сегментима чак и важнији од неких других предмета.

Малишани су, затим, имали прилику да смишљају занимљиве загонетке, а потом су се деца и родитељи такмичили у идејама. У таквим играма досадашња пракса је показала да деца имају двоцифрену предност јер су маштовитија и храбрија од својих родитеља.

Мисија „Никола Тесла центра“ је да се малишани образују, одрасту и стекну знање и искуство, али да не изгубе машту и храброст из детињства.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања