Održana manifestacija „Preprekova jesen“

23/10/2021

U subotu 23. oktobra u klubu „Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada održana je manifestacija „Preprekova jesen“.  Ova manifestacija održava se u Kulturnom centru Novog Sada od 2016. godine.

Pozdravnu reč uputio je Krešimir Tkalac, predsednik društva, a u muzičkom delu programa nastupilo je Žensko pevačko društvo „Stanislav Preprek“ pod upravom Dobrivoja Jankovića i trio „Kolmas“ koji čine studentkinje Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Hrvatsko kulturno-umetničko prosvjetno društvo „Stanislav Preprek“ iz Novog Sada tradicionalno u oktobru organizuje „Preprekovu jesen“ ‒ manifestaciju na kojoj se promovišu pobednici konkursa kratkih priča. Tema priča koje se šalju na konkurs je slobodna, uz uslov da se piše na standarnom hrvatskom jeziku. Zbornik objavljenih kratkih priča doprinosi očuvanju hrvatskog jezika i običaja Hrvata u Novom Sadu.

Žiri koji je ove godine odlučivao o najboljoj priči „Preprekove jeseni“ radio je u sledećem sastavu: Ana Marija Kaluđerović ‒ voditeljka Književnog kluba HKUPD „Stanislav Preprek“, Branka Dačević ‒ članica Književnog kluba i jedna od nagrađenih autorki „Preprekove jeseni“, te dr Dragana V. Todoreskov ‒ književna kritičarka i urednica zbornika Preprekovo proljeće i Preprekova jesen. Nakon većanja, odlučeno je da prvu nagradu ponese pripovetka Sine, je l’ ti to plačeš? Jelene Stanojčić, drugu nagradu Bomboni s Božićne jelke Branislava Mikulića, a treću priča Nevjerojatan dan Ljerke Radović.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja