Одржана манифестација „Препрекова јесен“

23/10/2021

У суботу 23. октобра у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада одржана је манифестација „Препрекова јесен“.  Ова манифестација одржава се у Културном центру Новог Сада од 2016. године.

Поздравну реч упутио је Крешимир Ткалац, председник друштва, а у музичком делу програма наступило је Женско певачко друштво „Станислав Препрек“ под управом Добривоја Јанковића и трио „Колмас“ који чине студенткиње Академије уметности у Новом Саду.

Хрватско културно-уметничко просвјетно друштво „Станислав Препрек“ из Новог Сада традиционално у октобру организује „Препрекову јесен“ ‒ манифестацију на којој се промовишу победници конкурса кратких прича. Тема прича које се шаљу на конкурс је слободна, уз услов да се пише на стандарном хрватском језику. Зборник објављених кратких прича доприноси очувању хрватског језика и обичаја Хрвата у Новом Саду.

Жири који је ове године одлучивао о најбољој причи „Препрекове јесени“ радио је у следећем саставу: Ана Марија Калуђеровић ‒ водитељка Књижевног клуба ХКУПД „Станислав Препрек“, Бранка Дачевић ‒ чланица Књижевног клуба и једна од награђених ауторки „Препрекове јесени“, те др Драгана В. Тодоресков ‒ књижевна критичарка и уредница зборника Препреково прољеће и Препрекова јесен. Након већања, одлучено је да прву награду понесе приповетка Сине, је л’ ти то плачеш? Јелене Станојчић, другу награду Бомбони с Божићне јелке Бранислава Микулића, а трећу прича Невјеројатан дан Љерке Радовић.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања