Održana aprilska radionica Vuka Rajovića i Nemanje Bojanića u KCNS

11/04/2019

U okviru ovogodišnje saradnje između NTC (Nikola Tesla centar) i Kulturnog centra Novog Sada, u četvrtak 11. aprila u klubu „Tribina mladih” Kulturnog centra Novog Sada, održana je radionica za roditelje i decu uzrasta od 7 do 12 godina. Voditelji aprilske radionice bili su Vuk Rajović i Nemanja Bojanić, autori prvog naučno-popularnog romana u Srbiji „Branko i Stanko – u svetu atoma” i igre „hemikado”(namenjene za lakše usvajanje gradiva iz hemije).

NTC sistem učenja prestavlja program koji je namenjen deci, ali i roditeljima, vaspitačima, učiteljima i stručnim saradnicima.

– Glavni cilj programa jeste da naučimo decu da povezuju informacije koje imaju u glavi, da razviju funkcionalno znanje i razmišljanje – kazao je Vuk Rajović i dodao da se u toku radionice roditeljima objašnjava zašto i kako se neki metodi koriste, gde mogu da ih kod kuće primene u svakodnevnom radu sa decom i podstaknu ih na razmišljanje i povezivanje informacija.

 

Tokom jednočasovnog trajanja radionice, deca su imala  priliku da odgovore na zagonetna pitanja, povezuju svoja znanja, traže rešenja, daju ideje i na taj način dođu do odgovora, a usput nauče i nešto novo.

Roditelji su dobili više informacija o ovom sistemu učenja i imali priliku da prate kako deca reaguju na ovaj način rada.  Radionica je besplatna.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja