Одржана априлска радионица Вука Рајовића и Немање Бојанића у КЦНС

11/04/2019

У оквиру овогодишње сарадње између НТЦ (Никола Тесла центар) и Културног центра Новог Сада, у четвртак 11. априла у клубу „Трибина младих” Културног центра Новог Сада, одржана је радионица за родитеље и децу узраста од 7 до 12 година. Водитељи априлске радионице били су Вук Рајовић и Немања Бојанић, аутори првог научно-популарног романа у Србији „Бранко и Станко – у свету атома” и игре „хемикадо”(намењене за лакше усвајање градива из хемије).

НТЦ систем учења преставља програм који је намењен деци, али и родитељима, васпитачима, учитељима и стручним сарадницима.

– Главни циљ програма јесте да научимо децу да повезују информације које имају у глави, да развију функционално знање и размишљање – казао је Вук Рајовић и додао да се у току радионице родитељима објашњава зашто и како се неки методи користе, где могу да их код куће примене у свакодневном раду са децом и подстакну их на размишљање и повезивање информација.

 

Током једночасовног трајања радионице, деца су имала  прилику да одговоре на загонетна питања, повезују своја знања, траже решења, дају идеје и на тај начин дођу до одговора, а успут науче и нешто ново.

Родитељи су добили више информација о овом систему учења и имали прилику да прате како деца реагују на овај начин рада.  Радионица је бесплатна.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања