„Очи у очи са науком“ – предавање о глобалном хлађењу и загревању

28/02/2016

У оквиру циклуса „Очи у очи са науком“, који је реализован сарадњом Природно-математичког факултета из Новог Сада и Културног центра, на Трибини младих, у петак, 26. фебруара, у 19 часова, одржано је друго по реду предавање  под називом „Од глобалног хлађења до глобалног загревања“. Аутор предавања био је др Млађен Јовановић, професор на департману за географију Природно – математичког факултета.

Др Јовановић се на почетку свог излагања захвалио Културном центру Новог Сада и свима који су учествовали у организацији циклуса научно – популарних предавања.

DSC_2956
Др Млађен Јовановић

-Углавном се прича о глобалном загревању, док се глобално хлађење не спомиње тако често и то је оно што многе буни – истакао је професор Јовановић

Предавању је присуствовао велики број студената који су заинтересовани за ову тему али и оних који су желели да сазнају нешто више о појмовима са којима се сусрећу сваког дана.

DSC_2951

Циклус „Очи у очи са науком“ наставља се и у току наредних месеци, а све информације  можете потражити на сајту Културног центра и сајту Природно-математичког факултета.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OYr_9Rlv96o[/youtube]

Фото: Милица Стојанац

 

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања