„Oči u oči sa naukom“ – Kako staviti planetu u džep?

21/03/2016

Ciklus naučno – popularnih predavanja „Oči u oči sa naukom“ osmišljen u saradnji Prirodno-matematičkog fakulteta i Kulturnog centra Novog nastavlja se ove srede, 23. marta u 19 časova na Tribini mladih.

Tema predavanja je „Kako možemo smestiti celu planetu u laboratoriju i vršiti eksperimente na kontinentima, planinama, oblacima, okeanima, rekama i gradovima?“. Predavač je dr Minučer Mesaroš.
index
Kako možemo prognozirati prirodne katastrofe, pojavu epidemija, kretanje cena, saobraćajne gužve ili izbijanje revolucija? Da li će nas zaista voziti automobili bez vozača, hranu naručivati frižideri, a robu isporučivati bespilotne letelice? Kako možemo postati istraživači, arheolozi ili spasioci iz svoje sobe? Geoinformatika nam daje odgovore na ova i mnoga druga pitanja, a geoinformatičari su postali veoma traženi stručnjaci širom sveta. Geografski informacioni sistemi su svuda oko nas – naši životi su sve više povezani sa njima, a da toga često nismo ni svesni. Upoznajte ovu oblast nauke i tehnologije, koja se razvija vrtoglavom brzinom i otkriva nam neverovatne tajne sveta u kojem živimo!

Ulaz je besplatan.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja