„Очи у очи са науком“ – Како ставити планету у џеп?

21/03/2016

Циклус научно – популарних предавања „Очи у очи са науком“ осмишљен у сарадњи Природно-математичког факултета и Културног центра Новог наставља се ове среде, 23. марта у 19 часова на Трибини младих.

Тема предавања је „Како можемо сместити целу планету у лабораторију и вршити експерименте на континентима, планинама, облацима, океанима, рекама и градовима?“. Предавач је др Минучер Месарош.
index
Како можемо прогнозирати природне катастрофе, појаву епидемија, кретање цена, саобраћајне гужве или избијање револуција? Да ли ће нас заиста возити аутомобили без возача, храну наручивати фрижидери, а робу испоручивати беспилотне летелице? Како можемо постати истраживачи, археолози или спасиоци из своје собе? Геоинформатика нам даје одговоре на ова и многа друга питања, а геоинформатичари су постали веома тражени стручњаци широм света. Географски информациони системи су свуда око нас – наши животи су све више повезани са њима, а да тога често нисмо ни свесни. Упознајте ову област науке и технологије, која се развија вртоглавом брзином и открива нам невероватне тајне света у којем живимо!

Улаз је бесплатан.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања