ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ШЕСТ ДЕЦЕНИЈА ТРИБИНЕ МЛАДИХ 30.12.2014.

26/12/2014

Изложба и концерт у част великог јубилеја

 

  Изложба графичких радова дизајнера Бранислава Радошевића “Црно на бело, у боји” и концерт Бориса Ковача и “Новог ритуалног квартета”, биће одржани у уторак 30. децембра у Културном центру Новог Сада поводом великог јубилеја, 60 година Трибине младих. Изложба се отвара у 19, концерт почиње у 20 часова, а улаз је бесплатан.

  На конференцији за новинаре на којој је најављен овај сјајан догађај, уредница музичког програма Културног центра Новог Сада Весна Каћански рекла је да шест деценија постојања Трибине младих није мала ствар, као и да је дивно што она има тако дуг континуитет.

-За шездесет година овде се одржало много лепих културних догађаја. Трибина је, заправо, почела да ради као клуб где су се окупљали млади уметници који су имали жељу да говоре о разним темама. Убрзо је тај простор добио име “Трибина младих” које носи до данас. За Трибину се знало у целој некадашњој Југославији, а овде су долазили млади људи који су данас врхунски уметници у својим областима-нагласила је Каћански.

  Бранислав Радошевић је рекао да ће на изложби приказати око сто графичких радова насталих од 1974. до 1986. године, али да, нажалост, неке радове који су великог формата неће моћи да изложи. Борис Ковач је додао да њему шест деценија Трибине младих одзвања као референца у културном и емотивном сећању.

-Факат је да је ово прва институција у коју сам дошао када сам формирао културне потребе. Ту сам био на неким значајним концертима и представама, и ту сам први пут јавно наступио као музичар. Представићемо се са програмом који ће бити достојан јубилеја у смислу да ће бити озбиљан. “Нови ритуални квартет” јер моја нова-стара постава , свој музички израз свео сам на минималан број музичара, а то је на неки начин и изазов како би се са што мање људи исказало што више. Извешћемо ретроспективу моје инструменталне музике настале у претходних двадесет година али и неке нове композиције, и надам се да ће публика уживати-закључио је Ковач.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=sCYuHQqcuTg[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=lhyXHnjHW30[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6t8o5aubAkg[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања