ПОЧИЊЕ НОВОСАДСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ

22/10/2015

 Jazz 2015 plakat za sajt 17. Новосадски џез фестивал, у организацији Културног центра Новог Сада, главним концертним програмом почеће 12. и трајати до 14. новембра у Српском народном позоришту, најавили су уредница музичког програма КЦНС и извршна продуценткиња Фестивала Весна Каћански и члан Савета Фестивала Адам Клемм. И ово издање љубитељима џеза понудиће много добрих наступа, а као „тајна“ фестивала ове године представља више вокалног џеза у односу на раније, открио је Адам Клемм.

Новосађане очекује прави џез спектакл. Најављени су наступи домаћих и светских звезда џез сцене, а међу извођачима су: Душко Гојковић и Биг Бенд Радио Телевизије Србије, један од водећих светских саксофониста млађе генерације Марк Тарнер Гуартет са својим квартетом, светска звезда вокалног џеза Кевин Махогани са бубњарем Гашпером Бертонцељем, којима ће се придружити и светски познати саксофониста Тони Лакатош,али и Карла Маркотули – Миона делер дуо, „East West European Jazz Orchestra Twins“, Maria Joao & Mario Laginha.

Пратећи програми почиње у петак. 6. новембра музичком радионицом по методи ЕЛ системе у сарадњи Центра за социјални рад и Културног центра Новог Сада, а на којој ће учествовати деца окупљна у том Центру и новосадски џез музичари. Уочи Фестивала биће одржана промоције књиге „Исцељујућа моћ блуза“ Тибора Нађа, фото изложба „Документи – Првих 16 година“ званичног фотографа Новосадског џез фестивала Александра Плачкова. Док ће уводни и пратећи програм употпунити и многобројни наступи џез ансамбла: „Bules Halter“ , „Квантно поље“, „Dharma и „Chewbakka 4“. Такође ће и млади џез музичари имати прилику да посете радионицу „Немачко-руска јазз сцена“ у Културном центру Новог Сада, а традиционално, сваке вечери по завршетку главног концертног програма одржаће се и Џем сешни за чије ће загревање бити задужен „House band“.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=XOCuiZ2Kj9U[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=WYvkGZYhi_I[/youtube]

О детаљима програма можете се информаисати на званичном веб сајту Фестивала и Културног центра Новог Сада. Цена појединачних улазница је 800 динара, док је комплет 2000 динара. Улазнице ће се наћи у претпродаји од среде, 4.новембра, од 11 – 20 сати у Српском народном позоришту, на благајни Фестивала

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања