Новосадски Амерички кутак као ТОЕФЛ тест центар резултат успешне сарадње двеју култура

21/01/2016

Поводом отварања првог центра за полагање ТОЕФЛ теста у Новом Саду, у Америчком кутку Нови Сад 20. јануара одржана је конференција за новинаре на којој су говорили директор Културног центра Бојан Панаотовић и Стејша Клифтон, регионална координаторка за Америчке кутке у Србији.

„Двадесет први век је век образовања, културе и духовности, а не ратова и сиромаштва. У том смислу, пријатељство између Америке и америчког народа и Србије и српског народа, без обзира на немила догађања последњих 10 година, веома је значајно, а отварање ТОЕФЛ тест центра јесте конкретан резултат добре сарадње између институција које представљају ове народе – Културног центра Новог Сада и Америчке амбасаде у Београду.“

Овим речима директор културног центра Бојан Панаотовић обратио се присутним новинарима и пријатељима Америчког кутка и подсетио на важност добре културне сарадње као и на важност улагања у образовање младих људи.

„Студенти из Новог Сада неће морати да путују у Београд, Суботицу или Будимпешту да би полагали овај тест који је улаз на све универзитете у Америци и универзитете који спроводе наставу на енглеском језику. Ово је први кутак у Србији који нуди ову врсту услуге што говори да су људи из Америчког кутка добро ослушнули и одговорили на потребе својих суграђана“ рекла је Стејша Клифтон, координаторка за информационе ресурсе на Балкану испред Стејт департмента.

Могућност да овај тест полажу у Новом Саду студентима ће смањити трошкове и уштедети време како би се што боље припремили за полагање овог теста које траје 4 сата. ТОЕФЛ тест је међународно признат тест за утврђивање употребног познавања енглеског језика који важи 2 године и углавном се полаже за потребе уписа на факултет и пријаве за посао у иностранству.

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања