Новосадска публика уживала у програму другог дана „Поезике“

05/06/2016

У Културном центру Новог Сада у суботу 4. јуна одржано је друго програмско вече ауторског фестивала „Поезика“.

Пре музичког дела програма у Великој сали приказан је документарни филм „Маске“ посвећен Слободану Тишми, ауторке и редитељке Бранкице Драшковић. Филм представља уметничке маске Слободана Тишме – песника, концептуалисте, рок музичара и писца. Филм је настао у копродукцији „Контраплана“ и „Панкерице“, а реализован је уз помоћ Секретаријата за културу и информисање АП Војводине и Телевизије Класик из Загреба, која је редитељки доделила награду за најбољи сценарио рок документарца.

Музички програм отворен је наступом Немање Нешића, овогодишњег победника конкурса по избору публике. На „Трибини младих“ новосадска публика је имала прилику да ужива у концерту Lovely Quinces, младе и талентоване кантауторке из Сплита која је за само неколико година направила вртоглави успех на музичкој сцени. Већ сада иза себе има неколико десетина концерата и освојила је неке од најпрестижнијих музичких награда.

У 22 часа у Великој сали занимљив и аутентичан наступ приредио је Краљ Чачка. Ненад Марић, у уметничком животу Краљ Чачка, заједно са својим бедном који чине Миладин Стојковић (контрабас) и Марко Марић (клавир и електрична гитара) приредио је јединствен перформанс свирајући старе и нове песме које су необичан спој различитих жанрова, формула урбаних и традиционалних стилова на који је публика одговорила громогласним аплаузом.

– Први пут сам на „Поезици“, веома ми се допада читава прича. Свирао сам већ у Новом Саду тако да се новосадска публика и ја познајемо – рекао је Краљ Чачка.

Последњег дана фестивала, у недељу 5. јуна на програму су концерти Дијане Стене из Србије у 20.30 часова и Диванхане из Босне и Херцеговине у 22 часа. Оба концерта су у Великој сали КЦНС.

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања