Нови Сад – Танго град

11/08/2015

Диван летњи викенд са уметницима светске класе, сати и сати плеса у престоници лепоте и културе, на тераси Петроварадинске тврђаве и у бајковитој балској дворани “Еђшег”. Звучи феноменално, али уз танго постаје још боље !

Удружење Тодо Танго вас позива на други међународни танго фестивал “Нови Сад – танго град” који ће се, под покровитељством града Новог Сада И Амбасаде Републике Агентине у Србији, одржати од 21 – 23. августа.

У петак 21. августа, у Галерији Мтице српске, са почетком у 16 часова, одржаће се научно предавање,, Како мозак учи плесни покрет’’ др Милене Чукић – научнице и истраживача у области биоелектронике и проф. др Иване Ковачић- научнице и професорке на Факултету техничких наука, универзитета у Новом Саду, стручњака у области механике и механичког инжењеринга.

На дан отварања фестивала у петак 21. августа, са почетком у 20 сати, у Новосадској синагоги наступиће „Мајрина пиано дуо“, који чине пијанисткиње Маја Алвановић (Србија) и Ирина Митровић (Норвешка). Са њима ће своје умеће показати и гости изненађења, па ће публика моћи да ужива и музици и у плесу.

Тангеросима из земље и иностранства, на тематским радионицама, своје знање пренеће уметници светске класе, аргентински танго мајстори Ана Јариго и Хозе Васкез, који ће по први пут боравити у Србији. Гран милонга, односно централно танго вече, биће одржано у Еђшегу, најлепшој плесној дворани у граду,а музику ће пуштати дј Динара Грачева (Русија).

Последњег дана фестивала, у недељу 23. августа, танго ће се плесати на месту са најлепшим погледом у Новом Саду. Уз залазак сунца, поглед на Дунав и војвођанску равницу, код сата на тераси Петроварадинске твђаве, уживаће и плесачи и случајни пролазници који једноставно воле танго музику и плес. Музку ће бирати танго DJ Немања (Београд).

Сматрамо да је „Нови Сад – Танго град“ значајан допринос кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године, посебно имајући у виду податак да је УНЕСКО, 2009. године, уврстио аргентински танго у листу нематеријалне светске баштине. Иначе, „Тодо танго“ је прво и једино Удружење љубитеља танго музике и плеса у Војводини, а једно је од настаријих у земљи.

Више информација о фестивалу можете пронаћи на адреси: http://www.todotango-ns.com/NSTangoGrad/

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања