Novi Sad priredio najbolji doček Nove godine u Srbiji

03/01/2013

Oko 40.000 Novosađana i gostiju iz sveta dočekalo je Novu 2013. na novosadskom Trgu slobode uz omiljene izvođače i veličanstven vatromet.

Na dočeku u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada nastupili su hor “Viva Vox”, Slobodan Trkulja, Vlado Georgiev i Sergej Ćetković, sa pratećim orkestrima i gostima.

”Kao što smo obećali, Novi Sad je imao najbolji doček u Srbiji i regionu. U novogodišnjoj noći naš grad je bio prestonica, a nadam se da ćemo novu 2020. dočekati kao Evropska prestonica kulture.”, izjavio je direktor Kulturnog centra, dr Andrej Fajgelj.

[youtube profile=VideoDesno]bOf-b4-tcSI[/youtube]

Temperature ispod nule nisu sprečile rekordni broj posetilaca da na prepunom Trgu slobode ostanu do ranih jutarnjih časova. Na sreću za zimogrožljive, dobar provod se mogao pratiti i iz toplog doma zahvaljujući direktnom televizijskom prenosu.

Građanima su se priružili i brojni gosti, velikim delom iz inostranstva, tako da su novosadski hoteli bili popunjeni preko 90% kapaciteta.

“Vrhunski! Vrhunski! Gomila stranaca je došla da nas obiđe. I srećni smo što je Srbija napokon na vrhu sveta.”, preneo je svoje utiske o najposećenijem dočeku u Srbiji neimenovani Novosađanin.

Za dobar ambijent tokom 6 sati programa bilo je zaduženo preko 100 izvođača, a o bezbednosti je, pored policije, brinulo i 150 redara i troje ambulantnih kola. Zahvaljujući odličnoj koordinaciji svih gradskih službi, na prilazima trgu nije bilo većeg zadržavanja, a događaj je protekao bez ijednog incidenta.

Uz doček Nove godine, Grad Novi Sad po prvi put u novijoj istoriji obeležava i Božić, na radost najmlađih sugrađana a po uzoru na evropske gradove i sopstvenu zaboravljenu tradiciju. Manifestaciju ”Vreme darivanja – u susret Božiću” Kulturni centar organizuje u saradnji sa novosadskim verskim zajednicama, po gregorijanskom i julijanskom kalendaru.

U nizu pratećih događaja, izdvajaju se humanitarne aktivnosti sprovedene u saradnji sa Centrom za socijalni rad, Gerontološkim centrom Novog Sada i ŠOSO ”Milan Petrović”, tokom kojih se Kulturni centar pobrinuo da deo prazničnog raspoloženja sa gradskog Trga prenese i do najranjivijih sugrađana.

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja