Нови Сад приредио најбољи дочек Нове године у Србији

03/01/2013

Око 40.000 Новосађана и гостију из света дочекало je Нову 2013. на новосадском Тргу слободе уз омиљене извођаче и величанствен ватромет.

На дочеку у организацији Културног центра Новог Сада наступили су хор „Viva Vox“, Слободан Тркуља, Владо Георгиев и Сергеј Ћетковић, са пратећим оркестрима и гостима.

”Као што смо обећали, Нови Сад је имао најбољи дочек у Србији и региону. У новогодишњој ноћи наш град је био престоница, а надам се да ћемо нову 2020. дочекати као Европска престоница културе.”, изјавио је директор Културног центра, др Андреј Фајгељ.

[youtube profile=VideoDesno]bOf-b4-tcSI[/youtube]

Температуре испод нуле нису спречиле рекордни број посетилаца да на препуном Тргу слободе остану до раних јутарњих часова. На срећу за зимогрожљиве, добар провод се могао пратити и из топлог дома захваљујући директном телевизијском преносу.

Грађанима су се приружили и бројни гости, великим делом из иностранства, тако да су новосадски хотели били попуњени преко 90% капацитета.

“Врхунски! Врхунски! Гомила странаца је дошла да нас обиђе. И срећни смо што је Србија напокон на врху света.”, пренео је своје утиске о најпосећенијем дочеку у Србији неименовани Новосађанин.

За добар амбијент током 6 сати програма било је задужено преко 100 извођача, а о безбедности је, поред полиције, бринуло и 150 редара и троје амбулантних кола. Захваљујући одличној координацији свих градских служби, на прилазима тргу није било већег задржавања, а догађај је протекао без иједног инцидента.

Уз дочек Нове године, Град Нови Сад по први пут у новијој историји обележава и Божић, на радост најмлађих суграђана а по узору на европске градове и сопствену заборављену традицију. Манифестацију ”Време даривања – у сусрет Божићу” Културни центар организује у сарадњи са новосадским верским заједницама, по грегоријанском и јулијанском календару.

У низу пратећих догађаја, издвајају се хуманитарне активности спроведене у сарадњи са Центром за социјални рад, Геронтолошким центром Новог Сада и ШОСО ”Милан Петровић”, током којих се Културни центар побринуо да део празничног расположења са градског Трга пренесе и до најрањивијих суграђана.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања