Нови циклуси трибина у Културном центру

16/10/2013

Logo Tribina+KCNS goreУ свом редовном програму од овог месеца, КЦНС ће имати и редовне трибине на различите теме из области политике, маркетинга, психологије и тема које првенствено занимају студентску популацију.

-Културни центар Новог Сада је настао из Омладинске катедре која је основана 21. октобра 1954. године и која је убрзо због претежно студентске публике названа Трибина младих.  Следеће, 2014. године, Културни центар Новог Сада слави 60 година свог постојања и како студенти од самог почетка представљају један од темеља ове установе, ми желимо да отворимо простор за њих да буду не само публика него и активни учесници у стварању свог програма, изјавио је Игор Рајњак, главни организатор студентских трибина.

„Трибина младих“ је трибина која пружа студентима могућност да предлажу теме и говорнике за које су највише заинтересовани и потом да се организује дебата у којој би своје мишљење изразили и студенти свих факултета. Ово се остварује кроз сарадњу са свим студентским организацијама Новог Сада који такође учествују у организовању и који ће за сваку трибину предлагати по једног говорника.

Прва трибина у овом циклусу ће бити одржана 23. октобра са насловом „Отићи или остати у Србији“ и позвани учесници су Јована Ружичић, која се вратила из Америка и која је позвана пре свега као оснивач групе „Repats“ односно „Повратници“, и Борис Малагурски, веома успешан млади режисер који се из Канаде вратио у Србију.

Једном месечно ће бити организоване трибине на политичке теме, а један од сарадника на организацији ових трибина, историчар Милован Балабан истиче: „Ми смо врло амбициозно замислили овај циклус о најзначајнијим политичким темама. У прилог томе говори и чињеница да смо већ осмислили петнаест наредних трибина, а уводна, одржана у септембру на тему „Криза у Сирији и глобална нестабилност“ која је била изузетно посећена, нас је уверила да потреба за дијалогом на одређене теме постоји. Изузетно је важно пружити младим људима шансу да од стручњака из појединих области добију релевантна тумачења политичких ситуација.“

У четвртак, 17. октобра на тему „Војводина – историјски смисао и савремене перспективе“ ће говорити др Ранко Кончар, дугогодишњи професор и шеф катедре за историју на Филозофском факултету у Новом Саду и др Слободан Орловић, доцент на Правном факултету у Новом Саду. Трибина почиње у 20 сати.

Психолог и маркетинг експерт Александар Шибул је најавио прве три трибине из области маркетинга које ће бити организоване у сарадњи са Шефилд универзитетом. По његовим речима, ове трибине ће показати да ће у будућности маркетинг стручњаци морати да овладају различитим дисциплинама, и да буду добро информисани о најновијим достигнућима из области неуропсихологије, неуробиологије и сл.

Шибул је најавио да ће прву трибину одржати др Никос Димитријадис са Шефилд универзитета 29. октобра на тему „Људски мозак-нове границе маркетиншких истраживања“.

Битно је истаћи да ће посетиоци Трибине младих сваког месеца моћи да очекују, не само политичке, студентске и маркетиншке трибине, већ и наставак одлично посећених „Психополис“ трибина.

-Напомињем да само овог месеца трибина „Психополис“ неће бити одржана традиционално последњег четвртка у месецу, већ 17. oктобра у 18,30 сати са темом „Интeрнeт, пoрнoгрaфскa свeст и зaвиснoст oд сeксa“, истиче Недељко Мамула, уредник говорног програма у Културном центру Новог Сада.   

Све информације у вези са новим циклусом трибина заинтересовани могу да нађу на интернет сајту www.kcns.org.rs.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uy_ExfgK3zc[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=drn0FmkmnzY[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sOOm3j88HWg[/youtube]

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања