Никола Чанак успешно отпочео сезону предавања на „Трибини младих“

18/01/2018

У оквиру циклуса предавања „Ја, прво лице множине”, у четвртак 18. јануара 2018. године, у Клубу „Трибина младих“ одржано је још једно изузетно посећено предавање проф. др Николе Чанка – доктора Ника, под називом „Циљеви – путокази на путу успеха и среће“.

Др Чанак је на почетку трибине казао да већина људи данас успехом сматра путовања на далеке дестинације и поседовање материјалних вредности. Такво мишљење диктира нам ово нарцисоидно време у којем се „појавности“ даје предност у односу на то да ли је неко добар и паметан човек.

– Успех, међутим, није дестинација, као што успех није ни сести у добар аутомобил; успех је стизање до тог циља – каже др Чанак и додаје да постигнуће у било ком смислу подразумева кретање путем од снова, преко визија, постављања циљева и предузимања потребних корака уз мотивацију. Тек онда можемо очекивати да циљ буде постигнут.

У наставку, др Чанак је нагласио важност технике постављања циљева која не подразумева спискове ситних активности за сутрашњи дан, него редослед постављања циљева од највећих, животних циљева ка мањим циљевима. Треба себи поставити питање: „Шта желим да видим за собом када стигнем на крај животног пута?”

– Потом, треба планирати временску одредницу за најважније циљеве, затим за краткорочне и тек на крају за дневне циљеве. Када знамо шта хоћемо, када смо то јасно одредили, онда смо значајно повећали шансу да се ти циљеви и остваре – препоручио је на крају др Никола Чанак.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања