Nevidljiva borba u Likovnom salonu

07/07/2015

Kulturni centar Novog Sada je u ponedeljak, 6. jula 2015. godine, u Likovnom salonu ugostio afirmisanu umetnicu Biljanu Milenković, predstavivši seriju njenih slika koje su sada već prerasle u respektabilnu izložbu Nevidljiva borba. Zainteresovani novosađani se u vizuelnu moć izloženih dela mogu uveriti sve do 20. jula 2015. godine.

Svako stvaranje sa sobom povlači i izvesne otpore, bilo da se ti otpori kristališu iz homogene sredine ili iz destruktivne prirode samog autora. U takvim trenucima sve što preostaje jedom umetniku, jeste kanalisanje vlasitih osećanja putem medija u kome je najveštiji. Pošteno bi bilo naglasiti da su dela Biljane Milenković nastajala upravo na taj način. Ovom prilikom su izložene Biljanine nove slike, akrili na platnu velikih formata, izvedeni u maniru apstraktnog ekspresionizma. Na njima preovlađuje vera u energiju boje i snažan lični pečat koji ih objedinjuje u jednu celinu.

Trenutno se nalazim na prvoj godini doktorskih studija u Beogradu. Temu ove izložbe sam osmislila početkom prošle godine, rukovodeći se vlastitim osećanjima i unutrašnjim težnjama. Verujem da se najlepše vidi srcem, pa sam shodno tome na trenutak zanemarila spoljašnje uticaje, baveći se isključivo unutrašnjim previranjima. Slike su kao što se da videti velikog formata i čitava serija uključuje broj od oko petnaest ostvarenja – izjavila je Biljana Milenković.

DSC_0443

 

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja