Невидљива борба у Ликовном салону

07/07/2015

Културни центар Новог Сада је у понедељак, 6. јула 2015. године, у Ликовном салону угостио афирмисану уметницу Биљану Миленковић, представивши серију њених слика које су сада већ прерасле у респектабилну изложбу Невидљива борба. Заинтересовани новосађани се у визуелну моћ изложених дела могу уверити све до 20. јула 2015. године.

Свако стварање са собом повлачи и извесне отпоре, било да се ти отпори кристалишу из хомогене средине или из деструктивне природе самог аутора. У таквим тренуцима све што преостаје једом уметнику, јесте каналисање власитих осећања путем медија у коме је највештији. Поштено би било нагласити да су дела Биљане Миленковић настајала управо на тај начин. Овом приликом су изложене Биљанине нове слике, акрили на платну великих формата, изведени у маниру апстрактног експресионизма. На њима преовлађује вера у енергију боје и снажан лични печат који их обједињује у једну целину.

Тренутно се налазим на првој години докторских студија у Београду. Тему ове изложбе сам осмислила почетком прошле године, руководећи се властитим осећањима и унутрашњим тежњама. Верујем да се најлепше види срцем, па сам сходно томе на тренутак занемарила спољашње утицаје, бавећи се искључиво унутрашњим превирањима. Слике су као што се да видети великог формата и читава серија укључује број од око петнаест остварења – изјавила је Биљана Миленковић.

DSC_0443

 

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања