NEDELJA KULTURE BOLIVARSKE REPUBLIKE VENECUELE U KCNS

17/04/2015

Dečija radionica za kraj druženja

  Likovna radionica za mališane od četiri do dvanaest godina, održana je na Tribini mladih Kulturnog centra Novog Sada, poslednjeg dana „Nedelje kulture Bolivarske Republike Venecuele“ u Novom Sadu. Mališani su se družili, crtali i prema njihovim rečima, uživali u ovoj sjajnoj radionici.

IMG_9569

  Otpravnica poslova Ambasade Bolivarske Republike Venecuele u Beogradu Dija Nader de EL-Andari je rekla da je detinjstvo vrlo važna epizoda u životima, tako da nije moguće raditi razne aktivnosti, a da se u njih ne uključe i mališani.

– Deca danas crtaju, prave kolaže i igraju se, i na taj način uče da u nekoj dalekoj zemlji postoje njihovi vršnjaci. Oni crtaju nacionalne simbole Venecuele, pa tako vide da je, recimo, zastava Venecuela drugih boja o odnosu na njihovu, i na taj način pokušavamo da im približimo našu kulturu. Dani Venecuele u Novom Sadu su prošli odlično i veoma sam srećna zbog podrške koju nam je pružio Kulturni centar Novog Sada, i sada se osećam kao da sam član vaše istitucije – istakla je Dija Nader de EL-Andari.

 

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja