НЕДЕЉА КУЛТУРЕ БОЛИВАРСКЕ РЕПУБЛИКЕ ВЕНЕЦУЕЛЕ У КЦНС

17/04/2015

Дечија радионица за крај дружења

  Ликовна радионица за малишане од четири до дванаест година, одржана је на Трибини младих Културног центра Новог Сада, последњег дана „Недеље културе Боливарске Републике Венецуеле“ у Новом Саду. Малишани су се дружили, цртали и према њиховим речима, уживали у овој сјајној радионици.

IMG_9569

  Отправница послова Амбасаде Боливарске Републике Венецуеле у Београду Дија Надер де ЕЛ-Андари је рекла да је детињство врло важна епизода у животима, тако да није могуће радити разне активности, а да се у њих не укључе и малишани.

– Деца данас цртају, праве колаже и играју се, и на тај начин уче да у некој далекој земљи постоје њихови вршњаци. Они цртају националне симболе Венецуеле, па тако виде да је, рецимо, застава Венецуела других боја о односу на њихову, и на тај начин покушавамо да им приближимо нашу културу. Дани Венецуеле у Новом Саду су прошли одлично и веома сам срећна због подршке коју нам је пружио Културни центар Новог Сада, и сада се осећам као да сам члан ваше иституције – истакла је Дија Надер де ЕЛ-Андари.

 

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања