NEBOJŠA MILJUŠ – IZLOŽBA SLIKA

03/02/2015

 

Sklad i harmonija umetničke duše

 jedna slika- Nebojsa Miljus

  Izložba slika Nebojše Miljuša otvorena je u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada, a ovu interesantnu postavku otvorio je njegov prijatelj, Milan Carić, koji je njegov rad okarakterisao kao sklad i harmoniju umetničke duše. Posetioci  imaju priliku da do 9. februara pogledaju kako izgleda svet ovog autora, i da na slikama pronađu dublje značenje u kojem obične stvari ili obični predmeti stvaraju nešto novo, svet koji očarava svojom punoćom i snagom.

   Područje značenjskih polja u slikarstvu Nebojše Miljuša vezano je za prostor koji se učitava u prostor iza prostora, pa gledanje slika okreće čitanju iza čitanja, što predstavlja fenomen implusivnog metaslikarstva .Sve ove metaslikarske transformacije podrazumevaju nesvakidašnju vrednoću autora koji mnogo ne robuje kanonu, institucionalnom obrazovanju, već prostore svog slikarstva proširuje vlastitim istraživanjima a komparativne vrednosti traži, uglavnom, u stvarnosti ovovremenskog i modernog.

Milan Carić je rekao da sklad i hramonija ovih slika predstavljaju umetnikovu dušu, što se jasno može i videti

– Ove slike nose jednu inervaciju života i neku tajnu koju možete da otkijete gledajući ih. Nisam sretao puno umetnika kojima umetnost ne predstavlja posao, već zadovoljstvo. Nebojša Miljuš je takav umetnik, a dok budete gledali njegove slike i prepustite se priči koju one nose, na pravom ste putu da doživite njegovo stvaralaštvo-rekao je Carić.

  Da ovaj umetnik svojim stvaralaštvom i slikama očarava sve oko sebe govori i to da je glumica Olivera Katarina rekla da se njegove staze klešu kroz stenu punu tajnih života. Nebojša Miljuš rođen je 1962.godine u Beogradu,  živi i stvara u banatskom mestu Vojvoda Stepa.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ZP2l4GRZhfw[/youtube]

Foto: Milica Stojanac

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja