НЕБОЈША МИЉУШ – ИЗЛОЖБА СЛИКА

03/02/2015

 

Склад и хармонија уметничке душе

 jedna slika- Nebojsa Miljus

  Изложба слика Небојше Миљуша отворена је у Ликовном салону Културног центра Новог Сада, а ову интересантну поставку отворио је његов пријатељ, Милан Царић, који је његов рад окарактерисао као склад и хармонију уметничке душе. Посетиоци  имају прилику да до 9. фебруара погледају како изгледа свет овог аутора, и да на сликама пронађу дубље значење у којем обичне ствари или обични предмети стварају нешто ново, свет који очарава својом пуноћом и снагом.

   Подручје значењских поља у сликарству Небојше Миљуша везано је за простор који се учитава у простор иза простора, па гледање слика окреће читању иза читања, што представља феномен имплусивног метасликарства .Све ове метасликарске трансформације подразумевају несвакидашњу вредноћу аутора који много не робује канону, институционалном образовању, већ просторе свог сликарства проширује властитим истраживањима а компаративне вредности тражи, углавном, у стварности ововременског и модерног.

Милан Царић је рекао да склад и храмонија ових слика представљају уметникову душу, што се јасно може и видети

– Ове слике носе једну инервацију живота и неку тајну коју можете да откијете гледајући их. Нисам сретао пуно уметника којима уметност не представља посао, већ задовољство. Небојша Миљуш је такав уметник, а док будете гледали његове слике и препустите се причи коју оне носе, на правом сте путу да доживите његово стваралаштво-рекао је Царић.

  Да овај уметник својим стваралаштвом и сликама очарава све око себе говори и то да је глумица Оливера Катарина рекла да се његове стазе клешу кроз стену пуну тајних живота. Небојша Миљуш рођен је 1962.године у Београду,  живи и ствара у банатском месту Војвода Степа.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ZP2l4GRZhfw[/youtube]

Фото: Милица Стојанац

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања