Nastavljaju se radionice u dvorcu Eđšeg

06/02/2018

Radionice crtanja na kamenu i stripa, povodom obeležavanja stogodišnjice prisajedinjenja Bačke, Banata, Baranje i Srema Srbiji nastaviće se i u ovoj godini.

U prostoru dvorca Eđšeg, u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada,  svake prve nedelje u mesecu umetnice Biljana Ristić i Marija Šavija držaće dvočasovne radionice gde će polaznicima u prijatnoj atmosferi pomagati da nauče tehniku crtanja na kamenu i izrade stripa. Radionice su besplatne i svi zainteresovani se mogu prijaviti na mejl adresu [email protected]

Od polovine avgusta, do kraja decembra 2017. godine, organizovane su besplatne interaktivne, edukativno-kreativne radionice te su kao takve, uz slobodne teme, bile prožete i motivima sećanja na ličnosti i dela ljudi od nacionalnog i kulturnog značaja za srpsku državu i narod, poput Jove Jovanovića Zmaja, njegovog časopisa „Neven“, Dositeja Obradovića i drugih.

Radionice su osmišljene kao porodične, sa namerom da se promoviše zajednički stvaralački rad mladih i odraslih, sa akcentom na roditelje sa decom.

Za pet meseci, održano je ukupno 14 radionica od po 120 minuta, kroz koje je prošlo nekoliko desetina dece i odraslih, na kojima se od učenja osnovnih likovnih elemenata došlo i do kreacije samog stripa, odnosno slika na kamenu.

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja