Настављају се радионице у дворцу Еђшег

06/02/2018

Радионице цртања на камену и стрипа, поводом обележавања стогодишњице присаједињења Бачке, Баната, Барање и Срема Србији наставиће се и у овој години.

У простору дворца Еђшег, у организацији Културног центра Новог Сада,  сваке прве недеље у месецу уметнице Биљана Ристић и Марија Шавија држаће двочасовне радионице где ће полазницима у пријатној атмосфери помагати да науче технику цртања на камену и израде стрипа. Радионице су бесплатне и сви заинтересовани се могу пријавити на мејл адресу [email protected]

Oд половине августа, до краја децембра 2017. године, организоване су бесплатне интерактивне, едукативно-креативне радионице те су као такве, уз слободне теме, биле прожете и мотивима сећања на личности и дела људи од националног и културног значаја за српску државу и народ, попут Јове Јовановића Змаја, његовог часописа „Невен“, Доситеја Обрадовића и других.

Радионице су осмишљене као породичне, са намером да се промовише заједнички стваралачки рад младих и одраслих, са акцентом на родитеље са децом.

За пет месеци, одржано је укупно 14 радионица од по 120 минута, кроз које је прошло неколико десетина деце и одраслих, на којима се од учења основних ликовних елемената дошло и до креације самог стрипа, односно слика на камену.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања