НАКОН ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ: Обновљена сарадња културних центара Новог Сада и Подгорице

02/06/2017

Културни центар у Новом Саду, након две деценије, обновио је сарадњу са Културно – информативним центром „Будо Томовић” из Подгорице. Директор КЦНС-а Бојан Панаотовић разговарао је недавно са директорком КИЦ-а Снежаном Бурзан и представницима подгоричког центра, и том приликом је договорен почетак реализације неколико заједничких пројеката, а у оквиру регионалне сарадње „срца културе града”.

Први заједнички пројекат биће самостална изложба уметничких фотографија Дамира Мурсељевића под називом „Бајковита мрежа одраза”, која ће бити отворена у понедељак, 5. јуна у 19 часова у Клубу „Трибина младих” новосадског Културног центра.
Приликом отварања, поздравни говор одржаће директор Културног центра у Новом Саду Бојан Панаотовић, а потом и директорка Културно – информативног центра „Будо Томовић” из Подгорице Снежана Бурзан.

Мурсељевић се у Новом Саду представља премијерно са око 50 фотографија које су настале током претходне две и по године. Уз фотографије из циклуса „Бајковита мрежа одраза“ Мурсељевић ће изложити насловнице месечних КИЦ-флајера и кадрове догађаја које је забележио на сценама КИЦ-а „Будо Томовић”.
Дамир Мурсељевић је рођен 1979. у Подгорици. Дипломирао је на Факултету ликовних умјетности на Цетињу – Одсјек за графички дизајн. Користи искључиво аналогне камере. Излагао је у Подгорици, Котору, Тивту – Порто Монтенегро и учествовао на неколико колективних изложби у земљи и региону. Вишегодишњи је сарадник КИЦ-а „Будо Томовић”, а уз фотографију, интересује га – стрип, позориште, филмска критика, радијска продукција…

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања