Најавна конференција за новинаре поводом 13. ПРОСЕФЕСТА

12/09/2019

Најавна конференција за новинаре поводом 13. Међународног фестивала прозе – ПРОСЕФЕСТ, одржаће се у уторак, 17. септембра, с почетком у 12 часова у клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. Учествују: Бојан Панаотовић – директор КНЦС, Ненад Шапоња – писац и књижевни критичар, Ђорђе Писарев – ПР фестивала и Недељко Мамула – уредник говорног програма КЦНС.

Овогодишњи, тринаести по реду „Просефест“ угостиће еминентне прозне ствараоце из Србије и иностранства. Фестивалу који је основан с намером да се књижевност врати својим коренима – живом и непосредном контакту аутора са читалачком публиком, до сада је присуствовало преко 50 000 посетилаца, углавном млађих генерација. Захваљујући доброј организацији, изванредној посећености и презадовољним учесницима и публиком, „Просефест“ је с правом назван „литерарним Exitom“.

Ове године, од 23. до 28. септембра, публици ће се представити: Виктор Јерофејев (Русија), Стив Сем-Сандберг (Шведска), Наталија Фједорчук (Пољска), Дејан Трајкоски (Македонија), Роланд Орчик (Мађарска), Драгиња Рамадански и Милутин Ж. Павлов (Србија).

На конференцији ће бити најављен програм фестивала и саопштено име добитника Међународне књижевне награде „Милован Видаковић“ која се традиционално сваке године додељује. Овогодишњи лауреат је Виктор Јерофејев, писац из Русије.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања