Музичко путовање – фестивал Поезика у Котору

13/07/2016

Фестивал Поезика у партнерству с Радио Брушкином реализује Фестивалски дан ПОЕЗИКА – Музичко путовање, које се одржава 23. јула 2016. у Атријуму Културног центра у Котору. Наступају: Милош Зубац, Исидора Миливојевић и Izae. Покровитељи догађаја су Културни центар Новог Сада, Град Нови Сад, ЈУ Културни центар „Никола Ђурковић” Котор и Креативни центар Vigvam.poezikaПОЕЗИКА је фестивал ауторске музике који је окренут подстицању регионалне ауторке музичке сцене и афирмисању аутора. Окренут је првенствено кантауторима, аутентичним музичким и песничким личностима, али и бендовима. Већ четири године одржава се у Новом Саду.

Основна визија фестивала је повезивање у региону путем музике. Проналажење заједничких нити и развој ауторског музичког стваралаштва кроз непосредно упознавање са ауторима и њиховим делима, отварање нових путева сарадње, као и стварање нових простора за представљање ауторских садржаја. До сада су захваљујући фестивалу покренуте многобројне нове регионалне сарадње између уметника.

Ове године фестивал иде корак даље и путује у Котор где ће у сарадњи с Културним центром ,,Никола Ђурковић” Котор, публици Котора у току једног фестивалског дана 23. јула представити ауторе Милоша Зубца из Новог Сада, Исидору Миливојевић из Котора и групу Izae из Дубровника.

Фестивал је за само четири године постојања препознат у Новом Саду и целом региону као велики покретач музичке ауторске сцене. Публика је имала прилику да види неке од најзначајнијих аутора у региону ‒ Криса Екмана и Бернара Коговшека, Дамира Имамовића, Горибор, Stray Dogg, Нину Ромић, Свемир, Милана Главашког и Ребел Стар, Оловни Плес, Сару Ренар, Јовановића, Ану Ћурчин ,Lovely Quinces, Краља Чачка, бенд Ti.

О фестивалу се писало у преко 500 медија у Словенији, Хрватској, Црној Гори, БиХ, Македонији и Србији, представљен је на телевизијама ТВ Нови Сад, РТВ и РТС, ХРТ, као и на бројним радио станицама широм региона, а привукао је пажњу чувеног британског музичког магазина Rock&Reel који му сваке године посвети колумну и представи читаоцима у Великој Британији учеснике фестивала.

Радио Брушкин је интернет радио (први такве врсте у Црној Гори) који промовише алтернативну музику и културу, и за четири године постојања стекао је препознатљивост и важност на регионалној музичкој сцени. У сарадњи са издавачима, промотерима и фестивалима медијски је спонзорисао неколико важних регионалних фестивала: SeaRock (Котор), Поезика (Нови Сад), Seasplash (Пула), СуперУхо (Примоштен), Шакан Фестивал (Брела).

Више о фестивалу и учесницима можете погледати на сајту фестивала: www.poezika.com, као и на сајту Радио Брушкин www.bruskin.me

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања