Музички октобар – Завршни концерт Ане Клем и Елеоноре Мали

30/10/2014

На Трибини младих новосадског Културног центра одржан је концерт Ане Клем Аксентијевић (виола) и Елеоноре Мали (клавир). У оквиру циклуса Павиљон музике, у месецу октобру музичка редакција Културног центра Новог Сада овај програм организовала је поводом обележавања 60 година од оснивања Трибине младих.

Завршним концертом у овом месецу представиле су се уметнице чији је музички таленат познат новосадског публици, а које без обзира на препознатљивост својим извођењем увек изнова изненаде публику. Извевши композиције неких од најпознатијих композитора, Карлa Дитерсa фон Дитерсдорфa, Јоханa Себастианa Бахa, Михаилa Глинкe и Леонa Фиркетa, Ана Клем и Елеонора Мали показле су међусобни складан спој чија је музика на овом концерту све посетиоце као магијом омамила и опустила. Својим талентом, складом и музиком добиле су пажњу публике која је стрпљиво и помно слушала, а потом и наградила великим аплаузом. Ана Клем рекла је да сваки уметник воли када музика допре до његове публике и да се то може осетити у ваздуху.

– Увек се радо одазивам позиву Културног центра Новог Сада за учешће, ово није први пут да Елеонора и ја заједно држимо концерт и публици је овај спој познат. Драго ми је што је наше извођење и музика допрела до публике која је осетила емоцију, а то је оно најважније – рекла је Клем, која је као активни учесник и ове године у августу учествовала на Летњој композиторској радионици .

Овим концертом завршен је музички део за месец октобар који је приредила музичка редакција КЦНС-а. Осим Ане Клем и Елеоноре Мали, у оквиру овог програма представили су се неки од најталентованијих уметника и композитора- аргентиски виртуоз Дарио Нтака, Наташа Пенезић, Душица Поповић, Марина Микић, Бранислав Цвијић, Роберт Лакатош, Валентина Ненашева, Небојша Живковић и Исидора Жебељан.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања