Музичке радионице за децу у Културном центру Новог Сада

22/10/2019

У суботу и недељу, 19. и 20. октобра 2019. одржане су радионице „Музика нас спаја“ и „Музика и ми“. У суботу су деца заједно са предавачем Сенком Војнић Хајдук музицирала на Орфовом инструментаријуму и учила нове песме, док су у недељу са Јованом Добријевић имала прилику да се нађу у улози градитеља жичаних инструмената, које су правили од материјала који нас окружују. Картон, гумице, дрвени штапићи и различити украси у рукама малих мајстора преточени су у гитару. Многи од њих су врло радо „засвирали“ на њој, правећи прве извођачке кораке у свету музике.

У креативном извођењу различитих аранжмана активно су учествовали у креирању музике. Кроз заједништво и међусобно подржавање у току реализација радионица, малишани су направили напредак у освешћивању ритма и мелодије, стекли нове пријатеље, а с друге стране научили називе делова гитаре, њихову функцију и начин добијања тона.

Следеће дружење је заказано за суботу, 16. новембар 2019. у 11 часова и то за радионицу “Музика нас спаја”, док је недеља 3. новембра резервисана за радионицу “Музика и ми” у исто време, у Културном центру Новог Сада, у клубу „Трибина младих“.

Сви заинтересовани могу пријавити децу путем и-мејл адресе [email protected] под назнаком за коју радионицу, или на телефон 021/528972

Радионице су бесплатне.

Добродошли!

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања