MLADI NOVOG SADA PODRŽALI KANDIDATURU OSIJEKA

19/04/2015

Prigrlimo kulturu, zajedno do pobede

 

Članovi hora gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“, okupili su se na keju, kod Spomenika žrtvama racije, gde su u rukama držali slova koja su činila natpis Novi Sad 2021 i Osijek 2020. Reč je o performansu, koji je organizovao Odbor za kandidaturu Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture,  pružajući tako podršku Gradu Osijeku, koji je 17. aprila predao kandidaturu za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine. Na taj način nastavljena je ugovorena saradnja između dva projekta, koja će se nastaviti i ubuduće radi uspešne realizacije oba projekta.

Povodom kandidature Osijeka, u tom gradu je, takođe, održan performans gde su 2.020 mladih Osiječana pružili ruke jedni drugima i napravili veliki obruč oko starog dela grada-Tvrđe, i na taj način podržali svoj grad na putu do titule Evropske prestonice kulture. Osmesi mladih i njihov entuzijazam jasno su pokazivali snažnu želju novih generacija da njihovi gradovi osvoje ove prestižne titule.

Takođe, 16. aprila objavljen je poziv za predlaganje projektnih ideja za projekat kandidature grada Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021. godine. Cilj ovog poziva, simbolički nazvanog „Stvarajmo zajedno“, kreiranje je originalnog i inventivnog programskog koncepta i uključivanje građana i šire javnosti u postupak kandidature.  Kriterijumi poziva, kao i sve ostale informacije, mogu se pronaći na adresi www.novisad2021.rs.  Popunjene prijave je potrebno dostaviti na internet adresu [email protected] , najkasnije do 15. maja 2015. godine.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EUQRWeWBY_Q[/youtube]

 

 

Ostavi komentar

Vaš komentar će biti proveren pre objavljivanja