МЛАДИ НОВОГ САДА ПОДРЖАЛИ КАНДИДАТУРУ ОСИЈЕКА

19/04/2015

Пригрлимо културу, заједно до победе

 

Чланови хора гимназије „Јован Јовановић Змај“, окупили су се на кеју, код Споменика жртвама рације, где су у рукама држали слова која су чинила натпис Нови Сад 2021 и Осијек 2020. Реч је о перформансу, који је организовао Одбор за кандидатуру Новог Сада за Европску престоницу културе,  пружајући тако подршку Граду Осијеку, који је 17. априла предао кандидатуру за Европску престоницу културе 2020. године. На тај начин настављена је уговорена сарадња између два пројекта, која ће се наставити и убудуће ради успешне реализације обa пројекта.

Поводом кандидатуре Осијека, у том граду је, такође, одржан перформанс где су 2.020 младих Осијечана пружили руке једни другима и направили велики обруч око старог дела града-Тврђе, и на тај начин подржали свој град на путу до титуле Европске престонице културе. Осмеси младих и њихов ентузијазам јасно су показивали снажну жељу нових генерација да њихови градови освоје ове престижне титуле.

Такође, 16. априла објављен је позив за предлагање пројектних идеја за пројекат кандидатуре града Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године. Циљ овог позива, симболички названог „Стварајмо заједно“, креирање је оригиналног и инвентивног програмског концепта и укључивање грађана и шире јавности у поступак кандидатуре.  Критеријуми позива, као и све остале информације, могу се пронаћи на адреси www.novisad2021.rs.  Попуњене пријаве је потребно доставити на интернет адресу [email protected] , најкасније до 15. маја 2015. године.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=EUQRWeWBY_Q[/youtube]

 

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања