Мигрантска криза и постхришћанска Европа

10/11/2017

Мигрантска криза и постхришћанска Европа

Предавање „Mигрантскa кризa и постхришћанска Европа“ одржано је у петак 10. новембра у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. Аутор и предавач био је др Љубиша Деспотовић.

​На почетку трибине, Деспотовић је подсетио на чињеницу да је дехристијанизација Европе последица процеса секуларизације европских друштава.
– То су вишедимензионални процеси, који су започети када су се европски владари током 12. и 13. века побунили против световне доминације црквене власти, поготово у Западној Европи и Ватикану, који је тада имао апсолутни ауторитет – рекао је Деспотовић .
Криза хришћанства захватила је базични корпус система вредности на коме је саздана његова целокупна култура и цивилизација. Европска унија је још од Мастрихтског уговора из 1992. године у великој мери дехристијанизовала свој идентитет, отварајући врата идентитетској кризи европског човека. Брисање хришћанског кода културног идентитета Европе, јасан је доказ саучесништва европске политичке и културне елите у разарању сопствених нација, али и Европе у целини.
– Главна инфилтрација у ткиво европског друштва иде преко Катара и пројекта „Европски ислам“, (чији је сарадник и учесник са ових простора велики муфтија БиХ Мустафа Церић), а главни задатак је да се кроз пропаганду лобиста, углавном европских политичара, ствара представа о прихватљивости европског ислама и његовог наводног разликовања од екстремизма и фундаментализма радикалног ислама – казао је Деспотовић.
Све чешће, рекао је у наставку аутор трибине, у европским интелектуалним, али и политичким круговима, употребљава се појам „евроарабија“, којим се жели назначити достигнути степен малигнитета исламизације Западне Европе. Брисел је постао највећи муслимански град у Европи, где живи 300.000 верујућих муслимана који активно исповедају ислам. То значи да у Бриселу Исламска заједница контролише више људи од Римокатоличке цркве, политичких партија и професионалних удружења заједно.
Мигрантска криза није пала с неба, додао је Деспотовић. Читава историја цивилизације и културе показује да су постојале миграције, сеобе народа, које су биле мотивисане разним разлозима. Пред нашом и европском јавношћу, покушава се мигрантска криза представити као облик економске миграције. Европи је потребна радна снага, због негативног учинка беле куге. Постоје послови које неће да раде незапослени Немци и Французи, а хоће неки мигрант који долази са стране.
Деспотовић је затим додао да ће нам можда једног дана бити саопштено како „ће овде дефинитивно бити смештено 6.000 избеглица“.

-Шта мислите зашто се пољска, чешка и мађарска Влада које су чланице Европске уније и НАТО пакта, тако жустро противе и кажу да неће да приме ниједног мигранта? Мађари поручују Европској унији: “Ми смо 1000 година хришћани, хоћемо то и да останемо и не требају нам ваши новци“.- рекао је Деспотовић.
Аутор трибине на крају је казао да ни „Арапско пролеће“ није настало спонтано како би срушило Мубарака, Гадафија итд. Све то, по Деспотовићу, представља процес и историјску припрему јер је, амерички геополитичар и историчар јеврејског порекла, Бернард Луис творац плана о промени граница на Блиском и Средњем истоку и на северу Африке.
План је, закључио је Деспотовић, усвојен на тајној седници америчког конгреса 1983.године и у себи носи све ово што три деценије касније гледамо као „Арапско пролеће“ с циљем да се овлада налазиштима нафте. По том рецепту и СФРЈ је разбијена на шест државица које су за време Броза имале 20 милијарди дуга према спољном свету, а сада све заједно дугују више од 200 милијарди.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања