Мали знак пажње за сараднике хуманитарне акције „Цртеж за књигу”

15/09/2014

– Сарадња новосадских издавача и Културног центра Новог Сада показала је да ако се удружимо у добрим акцијама можемо да учинимо много за оне којима је наша помоћ потребна. Желим искрено да вам се свима захвалим што сте се одазвали позиву Културног центра да учествујете у хуманитарној акцији „Цртеж за књигу” коју смо организовали 6. септембра у оквиру Дана отворене уметности у Новом Саду, како бисмо прикупили што више књига за библиотеку у Обреновцу која је, како и сами знате, остала без четвртине свог укупног фонда. Како смо тог дана имали и аукцију уметничких дела младих академских уметника, и они су се одазвали овој хуманитарној акцији и поклонили радове за сараднике ове важне хуманитарне акције, изјавио је др Андреј Фајгељ данас у КЦНС.

Директор Културног центра позвао је издаваче и друге сараднике који су учествовали у Дану отворене уметности у Новом Саду „НОА“, како би им уручио уметничка дела као вид мале пажње за учешће у једној изузетно важној друштвеној акцији.

Сусрету су присуствовали и академска сликарка Сунчица Марковић, помоћница директора КЦНС по чијој је иницијативи и организован, по први пут у Новом Саду, пројекат „НОА“, Драган Којић, директор Градске библиотеке у Новом Саду, Ненад Шапоња, директор и главни уредник издавачке куће „Агора”, Зоран Колунџија, директор издавачке куће „Прометеј”, Владан Савић, уметнички директор Стилос-арта, као и руководилац дечјег хора „ДоРеМи” Предраг Вељић, који су на најлепши начин отворили манифестацију „НОА”.

Новосадски издавачи, иако су и самоиницијативно, након мајских поплава, одмах послали део својих издања обреновачкој библиотеци, радо су се одазвали и акцији Културног центра, а Драган Којић, директор Градске библиотеке, у име свих се захвалио директору Фајгељу истакавши да им је част да сарађују, како у заједничким хуманитарним акцијама, тако и у другим пројектима, јер управо такав вид сарадње између институција културе у граду доприноси успешности Новог Сада на путу ка добијању титуле Европске престонице културе.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања