„Лична револуција“ у Кинеској четврти

26/08/2020

47. Интернационални фестивал алтернативног и новог театра, ИНФАНТ, биће одржан од 4. до 6. септембра на отвореном простору у Кинеској четврти.  У главном програму под слоганом „Лична револуција” публика ће имати прилику да погледа три представе у такмичарској селекцији, по избору селекторке Сање Крсмановић Тасић. Фестивал ће публици пружити и богат пратећи програм, округле столове, као и представу у част награђених. Догађај се реализује у оквиру Калеидоскопа културе, који током пет недеља трајања, трећу годину заредом разноврсним програмима обележава крај лета у Новом Саду. Од 4. септембра до 9. октобра, будућа Европска престоница културе постаје град-сцена, а најшира публика свакодневно се сусреће са различитим врстама  уметности.


На овогодишњем фестивалу, услед тренутне ситуације са коронавирусом, доминатну улогу имаће домаће трупе. У трци за награду на овогодишњем фестивалу биће Шабачко позориште са представом „Ана Франк“, Театар Мимарт са представом „Алгоритам сна“ и Битеф денс компанија са представом „Простор за револуцију“, обе из Београда. Представа Српског народног позоришта „Ко је убио Џенис Џоплин?“ биће изведена у част награђених, а овогодишњи чланови жирија су: доктор књижевних наука и директор Стеријиног позорја Мирослав Радоњић, магистар режије у алтернативном и луткарском театру Никола Завишић и дипломирани драматург Милан Пузић. Водитељка округлог стола биће Соња Петровић, редитељка.

Целокупан програм овогодишњег фестивала биће одржан на отвореном простору у Кинеској четврти, а улаз за све програме је бесплатан.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања