ЛEВИЈATAН – од 5. до 9. фебруара

06/02/2015

Филм који се памти у Културном центру Новог Сада

од 5. 02. до 9. 02. 2015.

„ЛЕВИЈАТАН“

Један моћан филм! Људска драма, снажна, опора и смела!

Leviatan A4

   Читав интернет затрпан је задивљеним и пламеним рецензијама што нам, рекло би се, поручује да је, све у свему, филм догађај који никог не може да остави равнодушним.

   Филм је актуелнии кандидат за Оскара за најбољи страни филм, а у Кану је награђен за најбољи сценарио. „Левијатан“ је заснован на библијској причи о Јову, смештеној у модерну Русију. Коља живи у малом граду на обали Баренцовог мора на северу земље. Држи своју аутомеханичарску радњу. Радња је лоцирана одмах поред његове куће, у којој живи са својом младом женом и сином из претходног брака. Локални моћник жели да му преотме посао, кућу и земљиште. Прво покушава да их откупи од Коље, али Кољу не занима новац, јер не жели да изгуби све што има: не само земљиште, већ сву лепоту којом је био окружен од рођења. Како моћник постаје све агресивнији у својим намерама, Коља ће замолити свог пријатеља, московског адвоката, да му помогне, не слутећи да ће му то заувек променити живот…

 Андреј Звјагинцев рођен је 1964. у Новосибирску. Пре уласка у филмски свет годинама се бави позоришном глумом. Дебитантским филмом „Повратак“ из 2004. осваја Златног лава у Венецији. „Повратак“ га претвара у савременог филмског класика, а критика га спремно проглашава наследником Тарковског.

 Цена улазнице је 300 динара. Резервације карата на 062 791 320 од 18:00 до 21:00 сат

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања