Почеле пријаве за 7. Летњу џез академију Нови Сад – Дортмунд

26/06/2017

ЛЕТЊА ЏЕЗ АКАДЕМИЈА НОВИ САД – ДОРТМУНД
SUMMER JAZZ ACADEMY – NOVI SAD DORTMUND
15 – 22. ЈУЛ 2017.
Нови Сад
Пријављивање за учешће у раду траје од  20. маја до 14. јула 2017. године
*
О Летњој џез академији Нови Сад – Дортмунд

Ове, 2017. године Летња џез академија Нови Сад – Дортмунд ће се догодити седми пут. Из наслова пројекта се већ види да се пројекат реализује као део сарадње братских градова, Новог Сада и Дортмунда, која траје сада већ око три деценије. И ове 2017. године Културни центар Новог Сада ће организовати овај догађај у сарадњи са Музичком школом „Исидор Бајићˮ.

Пријаве за учешће у раду седме Летње џез академије Нови Сад – Дортмунд почеле су и трајаће до 14. јула. Сви заинтересовани полазници пријавни лист могу наћи на сајту Културног центра Новог Сада (www.kcns.org.rs) или могу доћи лично у Културни центар Новог Сада, сваког радног дана од 10 – 14 часова, и попунити пријаву.

            – На Академију ће и ове године доћи 10 музичара из Дортмунда. Целодневни програм рада Летње џез академије одвијаће се у Културном центру Новог Сада и у учионицама Музичке школе „Исидор Бајић“ – рекла је Каћански.

             Као и претходних година, неколико програма Летње џез академије биће окренути ка новосадској јавности. На броду Цепелин, 19. И 20. јула у 21 час, биће организован Џем Сешн, уз учешће професора и полазника Летње џез академије Нови Сад – Дортмунд. Затим, на Петроварадинској тврђави, 21. јула, испред Галерије „ИТД. Радошевић“ такође ће бити одржан Џем Сешн, а претходиће му концерт новосадског бенда „So Ways“.

Гостима Летње џез академије из Дортмунда, током њиховог боравка, биће представљен пројекат „Нови Сад 2021“ у Галерији Матице српске, а том приликом посетиће и поставку која се налази у Галерији.  Завршни концерт биће организован  22. јула у 20 сати у Клубу „Трибина младих“ Културног центра Новог Сада. У концерт ће бити укључени сви музичари – учесници овогодишње Летње џез академије и професори.

     Директна сарадња КЦНС-а са џез уметницима из Дортмунда започета је пре 15 година гостовањем Биг Бенда Џез Академије Glenn Buschmann на Новосадском џез фестивалу. Та сарадња се ширила, а део ове лепе приче је и Летња џез академија Нови Сад – Дортмунд.

            – Из године у годину расте интересовање за Летњу џез академију, све више младих музичара желе да уче џез и да се упознају и склопе пријатељства  са  музичарима из Дортмунда, као и из других градова наше земље из којих долази један број полазника,  што је и један од циљева ове манифестације. – каже Весна Каћански.

            Овогодишњи професори Летње џез академије биће: Уве Плат, професор џез академије у Дортмунду, Грегори Гејнор, пијаниста, Ситара Шиманик, која ће бити задужена за часове певања, Клаус Хајман, трубач, затим Мајтеж Микулетич из Словеније, тромбониста, Мирослав Карловић из Београда, са Факултета музичке уметности са сарадником Бранком Поповићем, Федор Рушкуц, контрабасиста и композитор и Игор Молнар Ђанго, бас гитариста, из Новог Сада.

 

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања