КУЛТУРНИ ЦЕНТАР НОВОГ САДА ОСУЂУЈЕ УПАД АКТИВИСТА ЗЕЛЕНЕ СТРАНКЕ У АМЕРИЧКИ КУТАК

15/06/2017

 

         Културни центар Новог Сада осуђује јучерашњи упад активиста Зелене странке у просторије Америчког кутка који се одиграо око 18 часова у време одвијања редовних активности, програма и рада са грађанима. Протесту против Доналда Трампа и његових одлука везаних за еколошку политику место је испред Беле куће, у Вашингтону, у ТВ студијима или на друштвеним мрежама, а никако у улици Петра Драпшина у Новом Саду у тренутку када млади уче енглески језик, а грађани позајмљују књиге из библиотеке.

              Без обзира на чињеницу да демонстранти нису били насилни, ваља нагласити да је улазак већег броја грађана са политичком мотивацијом у релативно мале просторије Америчког кутка и ометање активности запослених и грађана својеврстан вид угрожавања људских права и слобода. Да су којим случајем демонстранти своје пароле и реквизите оставили испред самог Кутка, целокупна ствар би била прихватљива, али упад у саме просторије деловао је узнемирујуће за многе од присутних и представља, у најмањем, непоштовање грађанске културе.

                 Сумњамо да ће господин Трамп након овог спектакуларног протеста у улици Петра Драпшина променити своје ставове када је о питањима екологије реч.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања