Културни центар домаћин младима из целог света

query_builder

Културни центар Новог Сада ће у среду , 9. јула, бити домаћин учесницима самита “Један свет младих”, који ће боравити у нашем граду као гости ЕXИТ фестивала и Милене Милићевић, Амбасадора-координатора за регион Европе у периоду од 8. до 13. јула. Самит “Један свет младих” је најмасовнија манифестација на свету са преко 1200 учесника из 120 земаља, а учесници овог самита, њих 30, из 20 различитих земаља ће бити гости наше установе. Културни центар Новог Сада је препознао значај ове манифестације, стога је пружио логистичку и финансијску подршку реализацији пројекта и уступио своје просторије за реализацију дела активности овог самита.

На Трибини младих ће у среду, 9. јула, са почетком у 10.30 сати бити одржана предузетничка радионица “Прављење заједнице и оснаживање репутације на интернету”. Предавачи ће бити Душанка Илић, оснивач платформе МУН:Планет и Милена Милићевић, предавач на Факултету за инжењерски менаџмент у Београду. Иако је радионица намењена превасходно учесницима самита, у договору са организаторима, одлучили смо да омогућимо присуство и нашим посетиоцима, стога позивамо све заинтересоване да присуствују овој радионици и дају свој допринос реализацији овог пројекта. Учесницима конференције обратиће се др Андреј Фајгељ, директор Културног центра Новог Сада и мр Дарко Полић, члан експертског тима при кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године, који ће укратко представити рад Културног центра и напоре који се улажу у процесу кандидатуре.

Културни центар Новог Сада истог дана увече од 19 сати организује филмску пројекцију у Великој сали Културног центра за наше посетиоце, учеснике самита “Један свет младих”. Културни центар ће учесницима Самита представити филм “Нови Сад – отворен град” који је снимљен у продукцији Културног центра Новог Сада и филм “Кенеди се жени” у режији великог новосадског уметника Желимира Жилника.

Iz filma Želimira Žilnika, Kenedi se ženi

Из филма Желимира Жилника КЕНЕДИ СЕ ЖЕНИ

Остави коментар

comment
Ваша имејл адреса неће бити јасно објављена. Поља која су обавезна обележена су са *
account_circle
email
language