Културни центар домаћин младима из целог света

08/07/2014

Културни центар Новог Сада ће у среду , 9. јула, бити домаћин учесницима самита “Један свет младих”, који ће боравити у нашем граду као гости ЕXИТ фестивала и Милене Милићевић, Амбасадора-координатора за регион Европе у периоду од 8. до 13. јула. Самит “Један свет младих” је најмасовнија манифестација на свету са преко 1200 учесника из 120 земаља, а учесници овог самита, њих 30, из 20 различитих земаља ће бити гости наше установе. Културни центар Новог Сада је препознао значај ове манифестације, стога је пружио логистичку и финансијску подршку реализацији пројекта и уступио своје просторије за реализацију дела активности овог самита.

На Трибини младих ће у среду, 9. јула, са почетком у 10.30 сати бити одржана предузетничка радионица “Прављење заједнице и оснаживање репутације на интернету”. Предавачи ће бити Душанка Илић, оснивач платформе МУН:Планет и Милена Милићевић, предавач на Факултету за инжењерски менаџмент у Београду. Иако је радионица намењена превасходно учесницима самита, у договору са организаторима, одлучили смо да омогућимо присуство и нашим посетиоцима, стога позивамо све заинтересоване да присуствују овој радионици и дају свој допринос реализацији овог пројекта. Учесницима конференције обратиће се др Андреј Фајгељ, директор Културног центра Новог Сада и мр Дарко Полић, члан експертског тима при кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године, који ће укратко представити рад Културног центра и напоре који се улажу у процесу кандидатуре.

Културни центар Новог Сада истог дана увече од 19 сати организује филмску пројекцију у Великој сали Културног центра за наше посетиоце, учеснике самита “Један свет младих”. Културни центар ће учесницима Самита представити филм “Нови Сад – отворен град” који је снимљен у продукцији Културног центра Новог Сада и филм “Кенеди се жени” у режији великог новосадског уметника Желимира Жилника.

Остави коментар

Ваш коментар ће бити проверен пре објављивања